Unga vävare

Unga vävare

Unga vävare

I vävstugans stadgar § 1 står: Föreningens uppgift är att väcka intresse för och sprida kännedom om vävning, hemslöjd och därtill hörande göromål.

Under varje höst- och sportlov sedan 2012 har vi erbjudit c:a 15 ungdomar i ålder 9 – 16 år att väva hos oss två heldagar var. Numera bjuder vi in via kommunens erbjudande om aktiviteter under loven.

Vi serverar mellanmål och lunch till självkostnadspris.

Vävstugans medlemmar är med som instruktörer och vi är många hjälpande händer för att ungdomarna inte alls ska behöva vänta på hjälp vid vävstolen.

Det har visat sig att ungdomarna klarar mer avancerade vävar än vi trodde. De har vävt väskor i rundväv, kuddar i rosengång, handdukar i kypert med tunt garn i både varp och inslag. Allt med egen fantasi i färg- och garnval.

Det är viktigt att hjälpa till med färdigställande av vävda alster. t.ex. fållning, sömnad och foder i väskor, axelband mm. Allt personligt valt av var och en.

Målet är att ungdomarna skall få en färdig produkt med sig hem.

Unga Vävare v8

Unga Vävare v8

Fjugesta Vävstuga inbjuder i Lekebergs kommuns aktivitetsprogram för v. 8 ungdomar från 9 år att väva hos oss, två dagar per grupp. Vävstolarna som erbjöds användes flitigt och med många egna initiativ. Med stort engagemang och noggrannhet skapades många fina alster....

läs mer
Unga Vävare v.8, 2019

Unga Vävare v.8, 2019

Fjugesta Vävstuga inbjuder i Lekebergs kommuns aktivitetsprogram för v.8 ungdomar från 9 år att väva hos oss, två dagar per grupp. Vävstolarna som erbjöds användes flitigt och med många egna initiativ. Med stort engagemang och noggrannhet skapades många fina alster....

läs mer

Aktuellt

Öppet Hus

Fjugesta Vävstuga är en av 19 stationer i Konstrundan i Lekebergs kommun i helgen. Öppet kl 10 - 16 lördag, söndag Utställning med tema Vår, försäljning och lotteri. Välkomna

läs mer